Het succes van drukwerk wordt niet bepaald door de producent, maar door de maker.

Een deel van dit blog is geïnspireerd door de keynotepresentatie On the Right Side of Creative Destruction van Dr. Joe Webb uit 2018. In de blog staan ook samengevatte delen van deze presentatie.

 

De tijden veranderen

De achteruitgang van traditionele drukkerijen en de vercommercialisering van sommige traditionele uithangbord- en displaygraphicstoepassingen is een realiteit die we niet kunnen negeren. De drukkerijwereld verandert en evolueert. Wij moeten uiteindelijk wel meeveranderen en nieuwe, winstgevende kansen zoeken; kansen die misschien eerst niet erg voor de hand liggen.

 

Een onzekere drukwerkmarkt

Het gebruik van traditioneel drukwerk, oftewel het drukwerk dat door commerciële drukkerijen wordt geproduceerd, neemt elk jaar meer af. Velen zullen zeggen dat internet hier de grootste schuldige van is. Bijna iedereen heeft informatie direct binnen handbereik. Dankzij internet, Google, YouTube en andere socialemediakanalen is het ongelooflijk gemakkelijk geworden om informatie te zoeken wanneer we maar willen, in elke gewenste vorm. Hierdoor is er veel minder behoefte aan informatie in gedrukte vorm.

 

Er zijn bovendien veel meer producenten van banners, uithangborden en displays bijgekomen in de drukwerksector, vaak met goedkope inkjetapparatuur en weinig kennis van zaken. De opkomst van deze drukwerkleveranciers, die eropuit zijn om hun plekje te veroveren en lage prijzen bieden waar niet tegen op te concurreren valt, heeft de markt verstoord en ervoor gezorgd dat veel traditionele uithangbord- en displaygraphicsproducten een commercieel product zijn geworden.

 

Door de achteruitgang van traditionele drukkerijen en de vercommercialisering van sommige traditionele uithangbordtoepassingen, is een nieuwe generatie van mogelijke aankopers en opdrachtgevers van drukwerk ontstaan die niet bekend zijn met drukwerk en zich erdoor laten intimideren. Ze hebben geen ervaring met of kennis van de mogelijkheden van drukwerk. Drukwerkleveranciers staan nu voor een dilemma: weggaan of achterblijven.

 

Het belang van creativiteit en digitaal drukwerk

Maar de hoop is nog niet verloren, en drukwerk is nog niet dood. Het betekent alleen dat we de markt op moeten gaan en informatie moeten geven over de nieuwe, creatieve manieren waarop drukwerk kan worden gebruikt om door te breken en groots op te vallen in de chaos. Wel moeten we hiervoor heel anders gaan denken, een ander aanbod en nieuwe technologieën overwegen zodat u over de beste middelen beschikt om nieuwe, winstgevende kansen te grijpen.

 

Geen, drukwerk is niet dood. Maar ‘niet dood’ is wat anders dan ‘volop in leven’

Creativiteit IS essentieel. ‘Succesvol en winstgevend drukwerk is afhankelijk van de vaardigheden, creativiteit, flexibiliteit en aanpasbaarheid van de makers, niet de producenten (bedankt, Dr. Joe)’.

 

Digitaal drukwerk biedt nieuwe, creatieve mogelijkheden, en de keuzes en opties die digitale drukkerijen bieden, nemen alsmaar toe. Download de whitepaper Profiteren van de volgende evolutie in grootformaatmogelijkheden. In deze whitepaper leest u hoe printers kunnen profiteren van de nieuwste grootformaatafdrukmogelijkheden die de moderne evoluerende industrie te bieden heeft.

 

Toepassingen met de beste marges en drukwerkmogelijkheden benutten

Door u op creativiteit te richten, kunt u gespecialiseerde toepassingen toevoegen en zo een plek veroveren in gespecialiseerde markten. Maar u hebt eerst de juiste middelen nodig. Met behulp van de uitgebreide serie met VUTEk hybride inkjetproducten van EFI kunnen bedrijven voor uithangborden, graphics en visuele communicatie hun aanbod uitbreiden en een plekje veroveren in nieuwe en opkomende marktsegmenten. Deze printers met rolinvoer/flatbedprinters op productieniveau bieden ongeëvenaarde beeldkwaliteit, LED-technologie voor afdrukken op tal van unieke en gespecialiseerde materialen, witte en heldere inkt, mogelijkheden voor afdrukken op meerdere lagen en inkt die speciaal is ontwikkeld voor direct-to-print toepassingen voor thermovormen.

 

Haal ons eBook Zes manieren om uw aanbod uit te breiden met inkt, substraten, coatings en fantasie op. In dit eBook staan zes coole digitale inktdruktechnieken die u tal van nieuwe winstgevende mogelijkheden bieden en zo niet alleen uw drukkerij een goede start geven, maar ook uw resultaten kunnen versnellen.

ZES MANIEREN OM UW AANBOD UIT TE BREIDEN

Download het GRATIS eBook nu!

 

Wilt u meer informatie? Lees ons Ideeënboek voor het printen van lagen met witte en transparante inkt als u wilt weten hoe u witte en heldere inkt in lagen kunt aanbrengen voor allerlei geweldige en creatieve ideeën.

 

Ideeënboek voor het printen van lagen met witte en transparante inkt

Download het GRATIS ideeënboek nu!

 

Abonneer u op het Select Magazine van EFI en ontvang elk kwartaal een samenvatting van het laatste nieuws over inkjetprinten, casestudy’s en tips en trucs om nog meer uit uw printer te halen.

Leave a Reply