Wat dacht u ervan om in 2018 werk dat u nu produceert op uw hybride printer, te migreren naar een volwaardige rol-naar-rol printer?

Is de capaciteit van uw supergrootformaat hybride printer qua bezettingsgraad bijna volzet? Is meer dan de helft van het totale outputvolume van uw hybride printer rol-naar-rol werk? Bent u op zoek naar nieuwe segmenten om te groeien? Een volwaardige rol-naar-rol productieprinter kan welkom zijn.

 

Sterker nog: als meer dan 50-60% van het totale outputvolume van uw hybride printer rol-naar-rol output is, is een volwaardige rol-naar-rol printer zelfs aanbevolen. Hij levert u een snellere time-to-market en meer capaciteit op om vol vertrouwen mee te dingen naar nieuwe jobs. En dat zowel voor rol-naar-rol- als stijve toepassingen gezien de vrijgekomen printtijd op uw hybride machine. Gewapend met het juiste printermodel kunt u nieuwe mogelijkheden opnemen in uw aanbod om toepassingen met hogere winstmarges te produceren.

 

Volgende stap

Een volwaardige supergrootformaat rol-naar-rol printer in huis halen mag dan interessant klinken, het kan onbegonnen werk lijken om uw weg te zoeken in het aanbod op de overvolle en complexe markt en de meest geschikte printer voor uw activiteiten te vinden. Bij veel printerfabrikanten is hetzelfde verhaal te horen. Het is een gegeven dat er heel veel goede printers op de markt zijn. Ziehier enkele snelle tips die u op weg helpen bij het kiezen van de juiste supergrootformaat rol-naar-rol printer.

 

Tip 1: Vergelijk altijd de printmodi. En ik bedoel echt wel altijd. Printmodi variëren. Om een beter onderbouwde beslissing te nemen, is het belangrijk dat u weet wat u vergelijkt. Aarzel niet om te testen!

 

Tip 2: Staar u niet blind op hype en marketing: In marketingmateriaal en verkoopgesprekken is het vaak letten op het woordje “tot”: “printsnelheden tot” geven de maximale snelheid aan. Maar soms gaat dat om express- of conceptmodi die u mogelijk niet vaak zou gebruiken.

 

Tip 3: Wat telt, is de snelheid-kwaliteitsverhouding: Vraag uzelf altijd af welke beeldkwaliteit uw klanten verwachten. Vergelijk dan de snelheden ten opzichte van de printkwaliteit. Ziehier twee manieren waarop u dat kunt doen:

  1. Vergelijk appels met appels: Bepaal welke beeldkwaliteit uw klant verwacht en kijk dan of de printer in kwestie voldoet aan alle eisen daarvoor. Is hij een perfecte match?
  2. Vergelijk de kostenplaatjes: Achterhaal welke kwaliteitsmodi uw “geldkoe” zijn en bepaal vervolgens of de productiviteit van de printer op dat kwaliteitsniveau geschikt is voor uw activiteiten

 

En denk eraan: voor snellere doorvoersnelheden hoeft u niet in te boeten aan beeldkwaliteit of vice versa.

 

Download het werkblad over kwaliteits-/printmodi voor het bijhouden van printtijden en productiviteit bij het produceren van testbestanden met printers van diverse fabrikanten.

 

Tip 4: Inkt en drogingstechnologieën: Er is veel keuze: LED UV, UV, watergedragen, eco-solvent… Let op combinaties van inkt en drogingssysteem die het aantal toepassingen in uw aanbod, uw productiviteit en uw uptime zullen maximaliseren.

 

Tip 5: Andere productiviteitsverhogende factoren: Besteed aandacht aan de maximale printbreedte van de printer. Laat uw vrijheid niet beknotten door een bepaalde rolbreedte. Bredere printers bieden de veelzijdigheid om rollen op volle breedte en meerdere rollen naast elkaar te printen.

 

Tip 6: Unieke printmodi en mogelijkheden: Let op speciale printmodi en printmogelijkheden die u in staat stellen om verbluffende toepassingen met hoge winstmarges te produceren. Denk bijvoorbeeld aan printen met hoge densiteit, wat een must is voor textieltoepassingen zoals backlit soft signage, en unieke modi voor wit en laagconfiguraties, zoals CWC, CWBWC en dag/nacht.

 

Tip 7: Hoe laag kunt u gaan: Werp een nadere blik op troeven die u zullen helpen bij het verlagen van uw Total Cost of Ownership dankzij kostenbesparingen of efficiëntiewinsten op het gebied van uw processen, zoals mediaverwerkingsopties, industriële bouwkwaliteit voor een betere betrouwbaarheid en 24/7 werking als dat nodig is, en service, support en training die wordt aangeboden.

 

Zin om uw prestaties, efficiëntie en kwaliteit te maximaliseren? Neem een kijkje naar de rol-naar-rol LED-printers EFI™ VUTEk® 3r en VUTEk 5r. Ontdek waarom dat printerportfolio een van de technisch meest geavanceerde op de markt is. Bekijk deze filmpjes om te zien wat László Bárán, CEO van Béflex, Boedapest, Hongarije, te zeggen heeft over zijn VUTEk 5r supergrootformaat rol-naar-rol printer.

Leave a Reply