Op zoek naar nieuwe inkomstenbronnen of toepassingen met hogere marges? Zoek niet verder!

Tijd om eens goed te kijken naar soft signage.

Als u actief bent in de printmarkt voor grootformaat en supergrootformaat display graphics, klinkt het volgende u bekend in de oren. Krimpende marges doordat traditionele UV-inkjet graphics worden beschouwd als een commodity. Toegenomen neerwaartse prijsdruk. Hoge vraag naar snellere doorlooptijden voor jobs. Om de concurrentie het hoofd te bieden, blijft u uw productiekosten verminderen en display graphics-werk binnenhalen waar het meest vraag naar is bij uw klanten. En dat alles terwijl u uw levertijd verkort. Misschien bent u toe aan een zachtere aanpak?

Laat het een topjaar worden met soft signage.

Ongetwijfeld is de buzz u niet ontgaan. Of beter gezegd: de BOOM. De markt voor soft signage kent een explosieve groei met een groeiende vraag naar display graphics op textiel, zeg maar soft signage. Geen wonder dus dat printbedrijven hun focus gedeeltelijk verleggen van hun traditionele UV-werk naar digitale textielbedrukking, zeg maar textielprinten.

Wat is soft signage?

Laten we even het vakwoordenboek erbij halen. Soft signage is te definiëren als display graphics die direct of via een transferprocedé worden geprint op textielmedia. De term bestrijkt een breed spectrum aan printtoepassingen, inclusief graphics voor beurzen en evenementen, backlit displays, elementen voor de inrichting van winkels in de kleinhandel en ook vlaggen en banners. Eén voor één toepassingen met premium winstmarges. Voor die term hebben we geen woordenboek nodig!

De groeifactoren.

De markt voor soft signage maakt een enorme, ongekende groei door. Meer nog: volgens IT Strategies wordt verwacht dat het digitaal bedrukken van soft signage met dye-sublimatie tussen 2015 en 2020 een cumulatief jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 8% zal laten optekenen qua output.

Inkopers.

Inkopers liggen aan de basis van die groei. Soft signs en textieldisplays vallen goed en voelen goed aan, waardoor ze de high-end “look and feel” bieden die inkopers verkiezen. Soft signs kunnen worden gewassen en gedroogd zonder rimpelen. Ze kunnen worden gevouwen zonder sporen achter te laten en telkens opnieuw worden gebruikt. Ze zijn lichter van gewicht, wat de verzendkosten beperkt en de installatie gemakkelijker maakt. En ze hebben een betere ecologische voetafdruk dan vinyl of PVC. Kortom: ze bieden alles waarvoor klanten bereid zijn een premiumprijs te betalen.

Dye-sublimatieprinters.

De digitale dye-sublimatieprinters die tegenwoordig op de markt zijn, zijn beter dan ooit. Van verbluffende beeldkwaliteit en doorvoer op productieniveau tot minder inktverbruik en het lichtgewicht voordeel van soft signs: alle beetjes helpen om de kosten te verlagen en uw winstmarges te verhogen.

Als u wilt zien hoe EFI u kan helpen om harde winstmarges te realiseren in het segment voor soft signage, neem dan een kijkje naar de soft signage-printers van de EFI VUTEk FabriVU-serie. En aarzel niet om voor meer informatie hieronder een bericht achter te laten of contact met ons op te nemen via +32 2 7499422.

Behoefte aan een duidelijk beeld van de markt voor soft signage? Download ons GRATIS ebook Soft signage: De markt. De kansen.

Soft Signage: De markt. De kansen.

Leave a Reply